Вести

На Великој сцени одржан концерт „Најлепши дуети из оперског репертоара Народног позоришта“

28 новембар 2020

Концерт „Најлепши дуети из оперског репертоара Народног позоришта“, који је био заказан за 21. новембар, одржан је у суботу 28. новембра, у матине термину, на Великој сцени. 

У режији Иване Драгутиновић Маричић и уз клавирску пратњу Глеба Горбунова и Миливоја Вељића, наступили су прваци Опере Народног позоришта Дејан Максимовић, Снежана Савичић Секулић, Наташа Јовић Тривић, Душан Плазинић, Иван Томашев, Драгољуб Бајић, солисти Драгутин Матић, Љубица Вранеш и полазница Оперског студија „Борислав Поповић“ Марија Јелић, те чланови Оркестра (диригент Ђорђе Павловић) и Хора (диригент Ђорђе Станковић).

На репертоару су били најлепши дуети из опера „Отело“, „Риголето“, „Кармен“, „Адријана Лекуврер“, „Дон Карлос“...

У оквиру програма изведене су и хорске нумере из „Трубадура“, „Евгенија Оњегина“ и „Љубавног напитка“, као и квартет из „Риголета“.

Чланице Дуа „Едит“ (концертмајстор Едит Македонска, виолина и Горана Ћургус, харфа) извеле су нумеру  француског композитора Жила Маснеа „Медитација“ и класик мексичког композитора Агустина Ларе „Гранада“. 

Ово је четврти из серије тематских концерата Опере Народног позоришта у новембру - први „Вива Пучини“, одржан је 4. новембра, а потом су уследили „Вива Моцарт“ (7.11.) и „Вива Верди и Вердијеве хероине" (12.11.).

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Кризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.