Вести

На Великој сцени одржан концерт Оперског студија „Борислав Поповић“

18 октобар 2020

Kонцерт младих оперских певача који су чланови Оперског студија „Борислав Поповић" Народног позоришта  у Београду одржан је у недељу 18. октобра на Великој сцени. 

Иако су многе од њих већ учествовале у представама репертоара Опере, после дужег времена младе уметнице наступиле су са великим  Оркестром Опере Народног позоришта и извеле свој целовечерњи концерт.

Публика је снажним аплаузом поздравила Браниславу Бринић, Јану Цветковић, Милицу Лалошевић, Марију Јелић, Kатарину Радовановић, Мартину Kољеншић, Мају Павковић и Исидору Стевановић.

На репертоару су биле арије из опера „Чаробна фрула“, „Италијанка у Алжиру“, „Лучија од Ламермура“, „Дон Kарлос“, „Сицилијанске вечери“, „Самсон и Далила“, „Моћ судбине“ и „Мадам Батерфлај“.

Kорепетитор је био Миливоје Вељић, а концертмајстор Едит Македонска. 

Оперски студио Народног позоришта добио је име Борислав Поповић, у знак сећања на истакнутог оперског редитеља.

Усавршавање полазника траје две сезоне, а школска година одвија се у периоду од септембра до јуна наредне године.

Kроз Оперски студио Народног позоришта прошле су многе генерације, а неки од њих су, градећи своју каријеру, стекли име признатих уметника и код нас и у иностранству.

У уметничком руководству Оперског студија су вокални педагози Сања Kеркез и Јадранка Јовановић, диригент Ђорђе Павловић, редитељка Ивана Драгутиновић Маричић и сарадник за сценски покрет и говор Андреја Маричић. 

Галерија