НАГРАДА ''БОРИС КОВАЧ'" ДОДЕЉЕНА УМЕТНИЧКОМ АНСАМБЛУ ПРЕДСТАВЕ "БИЗАРНО"

1 октобар 2014

ШАБАЦ - Годишња награда ''Борис Ковач'' за уметнички допринос раду Шабачког позоришта, додељена је у среду 1. октобра ансамблу представе "Бизарно".
У име ансамбла, признање је, уочи отварања ревије позоришних представа "Театар на правом путу", примио писац комада и в.д. директора Драме Народног позоришта у Београду Жељко Хубач.
У овој црнохуморној представи о трауматизованом друштву и појединцима који се лече кроз агресију, деструкцију и самодеструкцију, у режији Снежане Тришић, играју Игор Ђорђевић (Мартин, Ричи, Дејан), Никола Вујовић (Ђиђа, Саша, Гага), Милош Ђорђевић (Воја, Милан, Бикса), Соња Милојевић (Катарина, Мајда, Светлана) и Сузана Лукић (Мина, Ксенија, Ива).
Драматург је Спасоје Ж. Миловановић, сценографију је урадио Дарко Недељковић, костиме Марина Меденица, а музику Срђан Марковић.
У сарадничкој екипи су Љиљана Мркић Поповић (лектор), Јасмина Урошевић (организатор), Сандра Жугић (инспицијент) и Даница Стевановић (суфлер).
Представа, коју је Народно позориште у Београду урадило у копродукцији са Шабачким позориштем, премијерно је изведена 1. октобра 2013. године у Шапцу и 12. октобра на Сцени "Раша Плаовић".
Досадашњи добитници награде "Борис Ковач" која се традиционално додељује 1. октобра на почетку нове сезоне Шабачког позоришта, су, између осталих, редитељ Никита Миливојевић, костимограф Јелена Стокућа, глумац Зоран Карајић...
У оквиру “Театра на правом путу”, који је отворила драма "Аутопутем" Позоришта "Бора Станковић" из Врања, шабачка публика имаће прилику да погледа и награђени комад "Бизарно", али и представе позоришта из Тузле, Зрењанина, Лазаревца и Сремске Митровице.
М.Б.