Vesti

NAGRADA ''BORIS KOVAČ'" DODELjENA UMETNIČKOM ANSAMBLU PREDSTAVE "BIZARNO"

1 oktobar 2014

ŠABAC - Godišnja nagrada ''Boris Kovač'' za umetnički doprinos radu Šabačkog pozorišta, dodeljena je u sredu 1. oktobra ansamblu predstave "Bizarno".
U ime ansambla, priznanje je, uoči otvaranja revije pozorišnih predstava "Teatar na pravom putu", primio pisac komada i v.d. direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Željko Hubač.
U ovoj crnohumornoj predstavi o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, u režiji Snežane Trišić, igraju Igor Đorđević (Martin, Riči, Dejan), Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva).
Dramaturg je Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a muziku Srđan Marković.
U saradničkoj ekipi su Ljiljana Mrkić Popović (lektor), Jasmina Urošević (organizator), Sandra Žugić (inspicijent) i Danica Stevanović (sufler).
Predstava, koju je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, premijerno je izvedena 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni "Raša Plaović".
Dosadašnji dobitnici nagrade "Boris Kovač" koja se tradicionalno dodeljuje 1. oktobra na početku nove sezone Šabačkog pozorišta, su, između ostalih, reditelj Nikita Milivojević, kostimograf Jelena Stokuća, glumac Zoran Karajić...
U okviru “Teatra na pravom putu”, koji je otvorila drama "Autoputem" Pozorišta "Bora Stanković" iz Vranja, šabačka publika imaće priliku da pogleda i nagrađeni komad "Bizarno", ali i predstave pozorišta iz Tuzle, Zrenjanina, Lazarevca i Sremske Mitrovice.
M.B.