Вести

Награде за Нелу Михаиловић и Младена Андрејевића на Фестивалу „Нови Тврђавa театар“

7 септембар 2022

Првакиња Драме Народног позоришта у Београду Нела Михаиловић освојила је Награду за најбољу глумицу на IX Амбијенталном позоришном фестивалу „Нови Тврђава Театар, док је Младену Андрејевићу припала Награда за глуму „Милан Гутовић”. 

Нела Михаиловић добила је признање за улогу Росане у представи „Ситнице које живот значе” Лоренца Маронеа, у драматизацији Ђорђа Kосића и режији Андреја Носова, а Андрејевић за лик Чезареа у истом наслову које је Народно позориште у Београду урадило у копродукцији са Бео-Артом и Центром за културу Тиват.

Комад је премијерно изведен 12. августа ове године на Фестивалу медитеранског театра „Пургаторије“ у Тивту.

У подели су и Вања Ејдус (Kатерина), Душан Матејић (Данте), Нина Нешковић (Ема) и Раде Ћосић (Лео).

Сценограф је Дејан Тодоровић, Селена Орб је креирала костиме, музику је компоновао Драшко Аџић, док је Марија Миленковић била задужена за сценски покрет.

Београдска премијера представе „Ситнице које живот значе” планирана је у октобру на Сцени „Раша Плаовић”. 

Фестивал „Нови Тврђава Tеатар” одржан је од 1. до 7. септембра у „Вили Станковић" у Чортановцима и Новосадском позоришту - Űjvideki Szinhåz под слоганом „Чуда се догађају, али треба их препознати” уз учешће позоришта из Србије и региона.

О наградама је одлучивао жири који је радио у саставу: књижевник Ласло Блашковић (председник), глумица Јована Балашевић и књижевна преводитељка Ивана Ђурић Пауновић.