Вести

Нови успех „Нашег разреда“ – најбоља представа по оцени стручног жирија и публике на 43. „Бориним позоришним данима“ у Врању

28 октобар 2023

После великог успеха у Бањалуци, представа Народног позоришта у Београду „Наш разред“, по тексту Тадеуша Слобођанека, у режији Татјане Мандић Ригонат, тријумфовала је и на 43. Бориним позоришним данима у Врању.

Једногласном одлуком стручног жирија, освојила је Награду „Борисав Станковић“ за најбољу представу, а припала јој је и Награда публике „Радослав Радивојевић“ за најбољу представу, са просечном оценом 4,94.

Подсећамо да је „Нашем разреду“ пре неколико дана у Бањалуци, на 15. Међународном фестивалу глумца „Заплет“,  додељена Награда стручног жирија и Награда публике за најбољу представу, Вучић Перовић је проглашен за најбољег глумца, а Јелена Благојевић за најбољу младу глумицу.

Представа је премијерно изведена 9. априла ове године на Сцени „Раша Плаовић“.

Kомпонована од четрнаест сцена-лекција, радња се протеже на седамдесетак година, од предвечерја Другог светског рата, до почетка овог века, а прати животе десет ученика, Јевреја и Пољака, једног разреда школе у Пољској.