ОДРЖАН БАЛЕТСКИ ГАЛА КОНЦЕРТ СА ИСТАКНУТИМ СОЛИСТИМА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА И ГОСТИМА

22 јун 2012

Балетски гала концерт са звездама Балета Народног позоришта и гостима из националних опера Мађарске и Грчке, под руководством диригента Ђорђа Павловића, одржан је у петак 22. јуна на Великој сцени.

Балетски гала концерт организован је у сарадњи са Београдским фестивалом игре, Скупштином општине Стари град и амбасадама Мађарске и Грчке у Београду, а идеја је да се он убудуће одржава сваке године поводом завршетка сезоне Народног позоришта.
На концерту су, као гости, наступили прваци балета Националне Опере Грчке, Еврикиди Исакиду и Александар Нешков („Adagietto“ – Gustav Maler), и прваци балета Националне опере у Будимпешти Адријен Пап и Роланд Либах („Walc“ – Moritz Moszkowski).
У програму су учествовали и чланови Балета Народног позоришта Тамара Ивановић, Игор Пастор, Бојана Жегарац, Милан Рус, Далија Иманић, Милош Маријан, Ана Павловић, Јован Веселиновић, Мила Драгичевић, Јовица Бегојев, Ивана Козомара, Нелка Лазовић и Сања Нинковић.
Концерт је отворио и затворио ансамбл Балета Народног позоришта који је на почетку извео „Гала валцер“ на музику Петра Иљича Чајковског и у кореографији директора Балета националног театра Бруса Стајвела, а на крају сцену „Свадба“ из култног балета „Ко то тамо пева“ на музику Војислава Вокија Костића и у кореографији и режији Сташе Зуровца.
На програму су били и дуети и фрагменти из балета „Успавана лепотица“ Чајковског, „Ромео и Јулија“ Сергеја Прокофјева, „Дон Кихот“ Лудвига Минкуса, „Корсар“ Адолфа Адама...
Наступи свих уметника били су убедљиви, технички сигурни и стилски уједначени, а бројна публика током и на крају концерта, поздрављала их је громогласним аплаузом.
М.Б.