Вести

Оперски концерт „Вива Верди и Вердијеве хероине", одржан на Великој сцени

12 новембар 2020

Концерт Опере Народног позоришта у Београду под називом „Вива Верди и Вердијеве хероине", одржан је 12. новембра на Великој сцени.

Уз клавирске пратње Глеба Горбунова и Миливоја Вељића, наступили су прваци Опере Сања Керкез, Иван Томашев, Снежана Савичић Секулић, Александар Стаматовић, Јанко Синадиновић, солисти Драгутин Матић, Љубица Вранеш, Љубодраг Беговић и Јана Цветковић (полазница Оперског студија „Борислав Поповић").

На концерту, у режији Ане Григоровић, учествовали су и чланови Оркестра (диригент Ђорђе Павловић) који су отворили програм Увертиром и потпуријем из „Травијате“, као и чланови Хора Опере Народног позоришта. Под диригентском управом Ђорђа Станковића, отпевали су једну од најпознатијих мелодија XIX века и целокупног Вердијевог ставарлаштва – „Хор Јевреја“, из трећег чина „Набука“.  

У оквиру програма изведене су и арије и дуети из опера „Риголето“, „Дон Карлос“, „Магбет“, „Бал под маскама“, „Аида“, Трубадур“, „Отело“...

Ово је трећи из серије тематских концерата у новембру - први „Вива Пучини“, одржан је 4. новембра, потом је уследио „Вива Моцарт“, а 21. новембра биће изведени „Најлепши љубавни дуети и арије из оперског репертоара Народног позоришта“.

Програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Кризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.