Вести

ОРКЕСТАР НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ ОДРЖАО ЦЕЛОВЕЧЕРЊИ КОНЦЕРТ ПОД НАЗИВОМ “БЕЗ ПЕВАЊА, МОЛИМ”

20 мај 2015

Оркестар Народног позоришта у Београду одржао је 20. маја на Великој сцени целовечерњи концерт под називом “Без певања, молим”.
У оквиру програма публика је уживала у инструменталним делима великих светских композитора (Пјацола, Моцарт, Чајковски, Чимароза, Бах, Барток, Форе, Сарасате...) а посебан куриозитет представља је чињеница што су се том приликом неки од чланова Оркестра први пут представили као солисти.
Међу њима су били Весна Јансенс (виолина), Душко Ненадовић (обоа), Милица Здихан и Ана Поповић (флауте), Ирина Скориков (виолончело), Никола Станојевић (виолина), Дина Бобић (виолина), Радош Ћапин, Драшко Јовановић (удараљке), Елизабета Варга Бурсаћ (виолончело), Марија Лазић (обоа), Синиша Јовановић (виолончело), Душица Блаженовић (виолина), Владимир Јовановић (труба) и Младен Васојевић (удараљке).
Такође, праизведене су и две композиције – „Балада о пољу“ Мирјане Живковић у извођењу Едит Македонске (виолина) и „Јеврејски диптих“ Александра С. Вујића у извођењу Светозара Вујића Борског (контрабас).
Специјални гости били су чланови састава „ЛП дуо“ Соња Лончар и Андрија Павловић који су се представили Концертом за два клавира француског композитора и пијанисте Франсиса Жана Марсела Пуланка.
Концерт је режирала Ивана Драгутиновић Маричић а за диригентским пултом смењивали су се Весна Шоуц, Ана Зорана Брајовић, Стефан Зекић и гошћа из Бањалуке Ванеса Кременовић.
Сценографију је урадила Невенка Видак, инспицијент је била Мирјана Голочевац, а мајстор маске Драгољуб Јеремић.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ