Вести

ОВАЦИЈЕ ЗА МАЕСТРА ДЕЈАНА САВИЋА НА ГОСТОВАЊУ У СЕУЛУ

29 мај 2017

У оквиру овогодишњег издања Оперског фестивала Кореје, у главном граду Јужне Кореје - Сеулу, гостовао је истакнути српски диригент Дејан Савић.
Наш маестро је, заједно са низом водећих оперских солиста светских сцена, дириговао извођењима популарне и сложене веристичке партитуре Руђера Леонкавала "Пајаци" у Оперској дворани престижног Сеул Арт Центра.
У овој продукцији, која је публици представљена узастопно три вечери, први део програма припао је Маскањијевом ремек-делу "Кавалерија рустикана", са прослављеним сопраном Фиоренцом Ћедолинс у једној од главних улога, док су у Леонкаваловој музичкој драми, поред низа одличних корејских солиста, најзапаженије улоге остварили млада Валерија Сепе, италијански сопран са великом перспективом пред собом и пре свих, Ли Ко, један од најпознатијих корејских баритона, са више него упечатљивом међународном каријером.
Уз Фестивалски мешовити и дечији хор, Балет и КООП Оркестар, маестро Савић је доживео праве овације од стране 2400 гледалаца, који су све три вечери попунили дворану до последњег места.
Продукцију ова два веристичка бисера, из Оперског театра "Белини" са Сицилије, пренела је Сол Опера, корејска компанија са запаженим уметничким достигнућима и високим уметничким нивоом.
Наступима у Сеул Арт Центру присуствовали су амбасадор Републике Италије, као и Његова Екселенција господин Зоран Казазовић, амбасадор Републике Србије у Кореји са супругом, што је дало посебан печат и значај овој културној манифестацији од прворазредног значаја.

Галерија