Vesti

OVACIJE ZA MAESTRA DEJANA SAVIĆA NA GOSTOVANjU U SEULU

29 maj 2017

U okviru ovogodišnjeg izdanja Operskog festivala Koreje, u glavnom gradu Južne Koreje - Seulu, gostovao je istaknuti srpski dirigent Dejan Savić.
Naš maestro je, zajedno sa nizom vodećih operskih solista svetskih scena, dirigovao izvođenjima popularne i složene verističke partiture Ruđera Leonkavala "Pajaci" u Operskoj dvorani prestižnog Seul Art Centra.
U ovoj produkciji, koja je publici predstavljena uzastopno tri večeri, prvi deo programa pripao je Maskanjijevom remek-delu "Kavalerija rustikana", sa proslavljenim sopranom Fiorencom Ćedolins u jednoj od glavnih uloga, dok su u Leonkavalovoj muzičkoj drami, pored niza odličnih korejskih solista, najzapaženije uloge ostvarili mlada Valerija Sepe, italijanski sopran sa velikom perspektivom pred sobom i pre svih, Li Ko, jedan od najpoznatijih korejskih baritona, sa više nego upečatljivom međunarodnom karijerom.
Uz Festivalski mešoviti i dečiji hor, Balet i KOOP Orkestar, maestro Savić je doživeo prave ovacije od strane 2400 gledalaca, koji su sve tri večeri popunili dvoranu do poslednjeg mesta.
Produkciju ova dva veristička bisera, iz Operskog teatra "Belini" sa Sicilije, prenela je Sol Opera, korejska kompanija sa zapaženim umetničkim dostignućima i visokim umetničkim nivoom.
Nastupima u Seul Art Centru prisustvovali su ambasador Republike Italije, kao i Njegova Ekselencija gospodin Zoran Kazazović, ambasador Republike Srbije u Koreji sa suprugom, što je dalo poseban pečat i značaj ovoj kulturnoj manifestaciji od prvorazrednog značaja.

Galerija