Vesti

OVACIJE U KOPENHAGENU ZA UMETNIKE BEOGRADSKOG NARODNOG POZORIŠTA

18 februar 2011

Serija uspešnih nastupa članova Narodnog pozorišta u Ambasadi Srbije u Kopenhagenu, nastavljena je 15. februara za Dan državnosti Republike Srbije.

Naime, tim povodom, mecosopran Nataša Jović Trivić i bas Nebojša Babić, uz klavirsku pratnju Ivana Jovanovića održali su veoma uspešan operski koncert kojem je prisustvovalo 48 predstavnika ambasada.
Publika u prepunoj sali bila je oduševljena nastupom naših umetnika, koje je posle svake kompozicije nagrađivala dugotrajnim i srdačnim aplauzom, a na kraju ih je ispratila ovacijama.
Na programu su bili dueti i arije iz predstava “Adrijana Lekuvrer”, “Figarova ženidba”, “Samson i Dalila”, “Karmen”, “Italijanka u Alžiru”... kao i kompozicije “Veruj da te ljubim”, “Kiša ide nano moja”, “Blagaslavlaju vas lesa”, “Sve dok je tvoga blagog oka”... 
Umetnici Narodnog pozorišta česti su i rado viđeni gosti u našoj Ambasadi u Kopenhagenu za čije nastupe uvek vlada veoma veliko interesovanje. Uspešna gostovanja, koja su ostvarena na inicijativu naše ambasadorke u toj skandinavskoj zemlji Vide Ognjenović, do sada su imali Vladimir Andrić, Sanja Kerkez, Nevena Živković, Suzana Šuvaković Savić, Ljiljana Blagojević...
M.B.

Linkovi:

Tanjug