Вести

Потписан Протокол о сарaдњи Општине Стари град и Народног позоришта у Београду „Стари град мисли на тебе“

31 март 2021

Управница Народног позоришта у Београду Ивана Вујић и председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић потписали су 31. марта Протокол о сарадњи, у оквиру општинског програма „Стари град мисли на тебе“.

Управница Ивана Вујић подсетила је да општина и национални театар већ имају добру сарадњу и истакла да је програм „Стари град мисли на тебе“ одличан јер истиче партнерство и заједништво у овако тешкој ситуацији коју је узроковала пандемија корона вируса.

„Идеја о староградској картици је одлична, а Народно позориште ће Старограђанима омогућити 20 одсто попуста на улазнице за  представе Драме, Опере и Балета на нашем репертоару“, рекла је поводом потписивања протокола о сарадњи управница Ивана Вујић. 

„Стари град је централна градска општина на којој се налазе бројне културне институције и установе од националног значаја. Народно позориште у Београду представља једну од најрепрезентативнијих и најзначајнијих културних институција Србије и зато нам је изузетна част и задовољство што се одвазвало позиву да буде наш партнер на овом пројекту. Наша идеја је да успоставимо сарадњу са свим установама и институцијама културе у нашој општини у намери да заједно, кроз програм ,,Стари град мисли на тебе“, промовишемо богату културну баштину и омогућимо Старограђанима доступност и приступачност разноврсним културним садржајима“, истакао је председник општине Радослав Марјановић.

Догађају у Народном позоришту присуствовали су помоћник управника Димитрије Илић и в.д. директорка Установе културе „Пароброд“ Марија Павловић.