Vesti

Potpisan Protokol o saradnji Opštine Stari grad i Narodnog pozorišta u Beogradu „Stari grad misli na tebe“

31 mart 2021

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić i predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović potpisali su 31. marta Protokol o saradnji, u okviru opštinskog programa „Stari grad misli na tebe“.

Upravnica Ivana Vujić podsetila je da opština i nacionalni teatar već imaju dobru saradnju i istakla da je program „Stari grad misli na tebe“ odličan jer ističe partnerstvo i zajedništvo u ovako teškoj situaciji koju je uzrokovala pandemija korona virusa.

„Ideja o starogradskoj kartici je odlična, a Narodno pozorište će Starograđanima omogućiti 20 odsto popusta na ulaznice za  predstave Drame, Opere i Baleta na našem repertoaru“, rekla je povodom potpisivanja protokola o saradnji upravnica Ivana Vujić. 

„Stari grad je centralna gradska opština na kojoj se nalaze brojne kulturne institucije i ustanove od nacionalnog značaja. Narodno pozorište u Beogradu predstavlja jednu od najreprezentativnijih i najznačajnijih kulturnih institucija Srbije i zato nam je izuzetna čast i zadovoljstvo što se odvazvalo pozivu da bude naš partner na ovom projektu. Naša ideja je da uspostavimo saradnju sa svim ustanovama i institucijama kulture u našoj opštini u nameri da zajedno, kroz program ,,Stari grad misli na tebe“, promovišemo bogatu kulturnu baštinu i omogućimo Starograđanima dostupnost i pristupačnost raznovrsnim kulturnim sadržajima“, istakao je predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Događaju u Narodnom pozorištu prisustvovali su pomoćnik upravnika Dimitrije Ilić i v.d. direktorka Ustanove kulture „Parobrod“ Marija Pavlović.