Вести

Представа „Царство мрака“ с великим успехом одиграна на гостовању у Црногорском народном позоришту у Подгорици

7 децембар 2021

Представа „Царство мрака“ према тексту Лава Николајевича Толстоја, у режији Игора Вука Торбице, изведена је 7. децембра с великим успехом у Црногорском народном позоришту у Подгорици.

Одушевљена публика у пуној сали (у складу са Ковид прописима) поздравила је наше уметнике на крају представе стајаћим овацијама. 

У овој драми, коју је један од највећих руских реалиста свог доба написао 1886. године, улоге су остварили Олга Одановић (Матрјона), Хана Селимовић (Анисја), Вања Ејдус (Акуљина), Ненад Пећинар (Петар), Анастасиа Мандић (Кума), Марко Баћовић (Аћим), Иван Ђорђевић (Никита), Никола Вујовић (Митрић), Ивана Шћепановић (Марина), Новак Радуловић (Сват) и девојчица Јелена Благојевић (Ањутка).

Теме из Толстојеве драме, попут преваре, похлепе, прељубе, лицемерја, убиства и чедоморства, а све зарад новца који је „сваком послу господар”, веома су присутне и у данашњем времену.

Славни писац у овом комаду о греху и изопачености карактера, за шта највише криви очајничко сиромаштво, пружа довољно доказа да су сви ти људи који живе у једном таквом царству мрака и сами мрачни и сви међусобно подједнако способни за оно најгоре…

Ауторски тим чине и Молина Удовички Фотез/ Тијана Грумић (драматурзи), Марина Меденица (костимограф), Бранко Хојник (аутор сценографије и дизајна светла), Ненад и Ален Синкауз (композитори), Љиљана Мркић Поповић (сценски говор), Дуња Костић (асистент сценографа) и Олга Мрђеновић (асистент костимографа).

Биће то 42. извођење ове представе од премијере одржане 24. марта 2017. године на Сцени „Раша Плаовић“.