Вести

Представa „Сањао сам да сам се пробудио” учествује на фестивалу у Зеници

24 мај 2024

Представа „Сањао сам да сам се пробудио”, по тексту Жељка Хубача, у режији Дина Мустафића, биће изведена 26. маја у оквиру Такмичарског програма XXIII Фестивала босанскохерцеговачке драме Зеница 2024.

Комад говори о животу у једном позоришту посредством четири жанра који се крећу од фарсичне структуре, преко мелодраме, историјског каламбура до водвиљске игре, заокружујући слику наше, и не само позоришне стварности.

„Написао сам комад о позоришту, о томе колико и коме оно значи, а коме не, о његовој друштвеној позицији, субверзивности, сјају и беди, о ономе што је у њему лепо и ружно, о страсти која га ствара и обести која га разара, о уметничкој сујети и безрезервној љубави, о снази оних који у њега верују и који му се дају чак и када му не верују, о театарским утилитаристима и духовницима...“, каже Жељко Хубач.

Редитељ Дино Мустафић наглашава да је заједно са глумачким и ауторским тимом представе настојао да покаже како и у „театарском деилузионизму има књижевне и сценске лепоте, својеврсне утопије позоришног простора као паралелног света у којем ми као актери проживимо добар део нашег животног века“.

Улоге су поверене Јовану Јовановићу, Душану Матејићу, Анастасии Мандић, Сузани Лукић, Нини Нешковић, Николи Вујовићу, Слободану Бештићу и Јулији Петковић која се појављује као специјална гошћа.

У представи учествују и чланови Хора „Смиље“.
 

Галерија