Вести

Примадона Милка Стојановић отворила продавницу сувенира Народног позоришта у Београду

9 септембар 2020

Продавница сувенира која ће радити у оквиру Народног позоришта, отворена је 9. септембра уочи почетка премијере драме Максима Горког „Васа Железнова и други“, у режији Златка Свибена

Сувенирницу је, уз кратак, пригодан говор и пресецањем црвене траке, отворила наша прослављена оперска звезда и доајен Народног позоришта у Београду – примадона Милка Стојановић.

„Овакви догађаји, у време корона вируса, који је заробио наше животе имају велики значај јер афирмишу живот. Овај простор је као улазак у неки сан, у неко непролазно време које прича своје успомене и нуди нам много тога што може да нас учини радосним. Сигурна сам да ће свако од нас пожелети по неку ситницу из ове просторије, јер у њој као да је скривена душа Народног позоришта  које сви волимо. Захвална сам управници Ивани Вујић, која свим срцем воли своје позориште и своје уметнике, што ме је позвала да, како се то каже, отворим, овај догађај. То је за мене част и радост, а надам се да ћете и ви уживати. Отворено је”, казала је, уз свој препознатљиви, леп и пријатан, широки осмех, госпођа Стојановић коју су присутни поздравили снажним аплаузом. 

У Сувенирници, (која се налази са леве стране од главног улаза у зграду, прекопута билетарнице) моћи ће да се купе стручне књиге, сувенири, публикације, као и све што негује и чува традицију позоришне уметности и домаће културне баштине.