Vesti

Primadona Milka Stojanović otvorila prodavnicu suvenira Narodnog pozorišta u Beogradu

9 septembar 2020

Prodavnica suvenira koja će raditi u okviru Narodnog pozorišta, otvorena je 9. septembra uoči početka premijere drame Maksima Gorkog „Vasa Železnova i drugi“, u režiji Zlatka Svibena

Suvenirnicu je, uz kratak, prigodan govor i presecanjem crvene trake, otvorila naša proslavljena operska zvezda i doajen Narodnog pozorišta u Beogradu – primadona Milka Stojanović.

„Ovakvi događaji, u vreme korona virusa, koji je zarobio naše živote imaju veliki značaj jer afirmišu život. Ovaj prostor je kao ulazak u neki san, u neko neprolazno vreme koje priča svoje uspomene i nudi nam mnogo toga što može da nas učini radosnim. Sigurna sam da će svako od nas poželeti po neku sitnicu iz ove prostorije, jer u njoj kao da je skrivena duša Narodnog pozorišta  koje svi volimo. Zahvalna sam upravnici Ivani Vujić, koja svim srcem voli svoje pozorište i svoje umetnike, što me je pozvala da, kako se to kaže, otvorim, ovaj događaj. To je za mene čast i radost, a nadam se da ćete i vi uživati. Otvoreno je”, kazala je, uz svoj prepoznatljivi, lep i prijatan, široki osmeh, gospođa Stojanović koju su prisutni pozdravili snažnim aplauzom. 

U Suvenirnici, (koja se nalazi sa leve strane od glavnog ulaza u zgradu, prekoputa biletarnice) moći će da se kupe stručne knjige, suveniri, publikacije, kao i sve što neguje i čuva tradiciju pozorišne umetnosti i domaće kulturne baštine.