Вести

РАДЕ ПЕЈЧИЋ 15. OKTOБРА ГОСТ ДИРИГЕНТ ОПЕРЕ “ЗАЉУБЉЕН У ТРИ НАРАНЏЕ”

13 октобар 2011

У суботу, 15. октобра на Великој сцени Народног позоришта у 19.00 сати, први пут у овој сезони биће изведена опера Сергеја Прокофјева “ Заљубљен у три наранџе”, у корежији Јиржија Менцла и Божидара Ђуровића.

Премијера је одржана 6. априла, а том приликом, као и на прве две репризе, диригент је био маестро Давид Порселајн. Овога пута, гост диригент биће Раде Пејчић.
У подели су Драгољуб Бајић (Краљ Треф), Хон Ли (Принц), Ана Рупчић Петровић (Фата Моргана), Дубравка Филиповић (Клариче), Александар Стаматовић (Леандар), Вук Матић (Маг Челио), Дарко Дјордјевић (Труфалдино), Софија Пижурица (Нинета), Вук Зекић (Панталоне),  Љубица Вранеш (Линета), Марија Митић (Николета), , Михајло Шљивић (Куварица), Вук Зекић (Фарфарело), Жељка Здјелар (Смералдина), Дејан Љутовац (Церемонијалмајстор) и Миодраг Матић (Гласник).
Раде Пејчић  почео је да свира виолину са седам година у Лесковцу, где је завршио нижу и средњу Музичку школу. Студирао је музикологију на АУ Нови Сад, а затим дипломирао и магистрирао дириговање на ФМУ у Београду, где тренутно живи.
До сада је радио на пословима асистента диригента у Симфонијском оркестру и Хору РТБ, Нишком симфонијском оркестру, а од 2006. године ради као диригент и уметнички вођа Београдског камерног оркестра “Љубица Марић”.
Наступао је са Симфонијским оркестром РТБ, Симфонијским оркестом ВЈ “Станислав Бинички”, солистима Београдске филхармоније, Нишким симфонијским оркестром, Камерним оркестром “Аморосо” из Лесковца, Камерним оркестром “Гудачи Светог Ђорђа”, Симфонијским оркестром ФМУ из Београда...
Сарађивао је са истакнутим домаћим и страним диригентима као што су Давид Порселајн, Владимир Крањчевић, Станко Шепић, Андрија Павлич, Валтер Кобера, Јордан Дафов, и др.
Сарађивао је са значајним солистима међу којима су Кирил Рибарски, Катарина Јовановић, Лидија Станковић, Анета Илић, Наташа Јовић Тривић, Младен Ђорђевић, Мартајн Сандерс...
Радио је на припреми опере “Маратонци” Исидоре Жебељан, која је рађена у копродукцији Фестивала у Брегенцу, Бечке камерне опере и Југоконцерта.