РАДМИЛА ЖИВКОВИЋ ДОБИТНИЦА НУШИЋЕВЕ НАГРАДЕ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО ГЛУМЦУ-КОМИЧАРУ

30 јануар 2015

Првакиња Драме Народног позоришта у Београду Радмила Живковић овогодишња је добитница „Нушићеве награде за животно дело глумцу-комичару“ која се додељује на позоришном фестивалу „Нушићеви дани“ у Смедереву.
Прослављена драмска уметница је 26. лауреат овог престижног признања, а једногласну одлуку, на седници одржаној 30. јануара, донео је трочлани жири који су чинили глумица Светлана Бојковић, као председница, професор режије на ФДУ у Београду и професор глуме на Приштинском универзитету Светозар Рапајић, и професорка књижевности из Смедерева мр Татајана Лазаревић Милошевић.
Награда ће бити уручена на предстојећим 32. „Нушићевим данима” који ће у селекцији драмског писца и редитеља Братислава Петковића бити одржани од 16. до 25. априла у Центру за културу Смедерево.
Покровитељи манифестације су Град Смедерево и Министарство културе и информисања Републике Србије.
Фестивал „Нушићеви дани“ покренут је 1984. године с циљем популаризације великог комедиографског дела Бранислава Нушића, који је важан део живота (детињство и младост) провео у Смедереву.
Нушићева награде за животно дело глумцу комичару додељује се од 1990. године.
На матичној сцени, Радмила Живковић тренутно игра у два Нушићева комада – „Госпођи министарки” (Живка Поповић) и „Народном посланику“ (Павка).
М.Б.