Вести

РАДОМИР ПУТНИК УПУТИО ПИСМО ЗАХВАЛНОСТИ ДЕЈАНУ САВИЋУ

28 март 2014

Председник Управног одбора Задужбине "Доситеј Обрадовић" Радомир Путник упутио је писмо захвалности в.д. управника Народног позоришта у Београду Дејану Савићу због гостопримства и помоћи приликом недавнo одржане манифестације "Песничко подне".
- Најтоплије захваљујемо што сте, поводом Дана поезије, по други пут Задужбини "Доситеј Обрадовић" уступили Сцену "Раша Плаовић" за одржавање манифестације "Песничко подне". Ово говори да Народно позориште препознаје намеру Задужбине да својим активностима допринесе неговању и развијању културе нашег народа и у томе нам пружите несебичну помоћ - написао је Путник.
Према његовим речима, "Песничко подне" је увек посвећено великанима песничке речи, који у години када се одржава, имају своје јубилеје.
- Организовањем сусрета тим поводом желимо да се њихова поезија помиње и траје, а посебно да се са њом упознају млађе генерације, што се и постиже присуством ученика београдских средњих школа. Ове године смо "Песничко подне" посветили Михаилу Љермонтову, Бранку Миљковићу и Алекси Шантићу. Сећање на њих су оживели врсни беседници и уметници. Простор и подршка Народног позоришта учинили су да овај дан остане у најлепшем сећању великом броју присутних. Овим путем Вам упућујем најискреније речи захвалности - навео је господин Путник.