Vesti

RADOMIR PUTNIK UPUTIO PISMO ZAHVALNOSTI DEJANU SAVIĆU

28 mart 2014

Predsednik Upravnog odbora Zadužbine "Dositej Obradović" Radomir Putnik uputio je pismo zahvalnosti v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejanu Saviću zbog gostoprimstva i pomoći prilikom nedavno održane manifestacije "Pesničko podne".
- Najtoplije zahvaljujemo što ste, povodom Dana poezije, po drugi put Zadužbini "Dositej Obradović" ustupili Scenu "Raša Plaović" za održavanje manifestacije "Pesničko podne". Ovo govori da Narodno pozorište prepoznaje nameru Zadužbine da svojim aktivnostima doprinese negovanju i razvijanju kulture našeg naroda i u tome nam pružite nesebičnu pomoć - napisao je Putnik.
Prema njegovim rečima, "Pesničko podne" je uvek posvećeno velikanima pesničke reči, koji u godini kada se održava, imaju svoje jubileje.
- Organizovanjem susreta tim povodom želimo da se njihova poezija pominje i traje, a posebno da se sa njom upoznaju mlađe generacije, što se i postiže prisustvom učenika beogradskih srednjih škola. Ove godine smo "Pesničko podne" posvetili Mihailu Ljermontovu, Branku Miljkoviću i Aleksi Šantiću. Sećanje na njih su oživeli vrsni besednici i umetnici. Prostor i podrška Narodnog pozorišta učinili su da ovaj dan ostane u najlepšem sećanju velikom broju prisutnih. Ovim putem Vam upućujem najiskrenije reči zahvalnosti - naveo je gospodin Putnik.