РУМУНСКИ ТЕНОР ФЛОРИН ОРМЕНИСАН ГОСТОВАО У ОПЕРИ "ДОН ПАСКВАЛЕ"

26 новембар 2013

Познати румунски тенор Флорин Орменисан наступио је као гост у Доницетијевој опери "Дон Пасквале" која је била на репертоару Велике сцене у среду 27. новембра.

Београдској публици представио се улогом Ернеста, а у подели су били и Драгољуб Бајић (Дон Пасквале), Софија Пижурица (Норина), Небојша Бабић (Малатеста), Свето Кастратовић (Нотар) и Владимир Јовановић (Трубач). Диригент је била Зорица Митев Војновић.
Орменисан је дипломирао на Националној Музичкој академији у Букурешту а мастер студије завршио је на Универзитету у Индијани (САД).
На репертоару овог уметника су улоге: Неморино (Љубавни напитак) Едгардо (Луција од Ламермура), Ернесто (Дон Пасквале), Ромео (Ромео и Јулија), Војвода из Мантове (Риголето), Тонио (Девојка из Регимента).
Представа "Дон Пасквале", која је премијерно изведена 12. априла 2008. године у режији Саше Габрића, одише једним модерним, разиграним и веома духовитим тоном.
Причу о богатом и уображеном старцу кога на превару ожене како би га научили памети, редитељ је сместио у данашње време, а уображеног старца је претворио у уображеног младића.
Сценографију је осмислио Борис Максимовић, костиме је урадила Марина Меденица, а кореографију Исидора Станишић.
М.Б.