Вести

ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ 10. ФЕБРУАРА ГОСТУЈЕ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ СА ПРЕДСТАВОМ "ЈОВЧА"

30 јануар 2014

Ансамбл Шабачког позоришта гостоваће 10. фебруара (19,30) на Великој сцени са представом "Јовча" коју је по тексту Борисава Станковића режирао Југ Радивојевић.

Драма „Јовча“ представља причу о Јовчи, угледном врањанском трговцу, који се понаша сувише заштитнички према својој ћерки Васки. Услед таквог понашања, уништава њу, себе и целу породицу.
- Често смо били сведоци да је пут до пакла био поплочан добрим намерама. Ова представа јесте нека врста апела, који је упућен родитељима и њиховој деци, али пре свега очевима и мајкама. Пре „Јовче“, у Шабачком позоришту имао сам прилику и задовољство да поставим „Коштану“, затим Шекспирову „Буру“, па „Протуве пију чај“ Драгослава Михаиловића. Иза нас је већ десет година сарадње, дружења и заједничког промишљања. Глумци Шабачког позоришта су надалеко познати и признати, тако да смо и овог пута радили лако, квалитетно и са пуно обостраног разумевања. Што се публике тиче, она је сазревала и расла уз тај исти ансамбл, тако да се та хемија и љубав у потпуности осећају. По аплаузима на премијери и утисцима колега направили смо изузетну представу - каже Радивојевић, који је урадио и адаптацију текста и избор музике.
У подели су Зоран Карајић (Јовча), Слободан Петрановић (Тома), Синиша Максимовић (Арса), Петар Лазић (Деда Владика), Љубиша Баровић (Мита), Владимир Милојевић (Младен), Страхиња Баровић (Јован), Ивана Јокић (Анђа), Анета Томашевић (Марија), Нина Јанковић (Васка), Маријана Дугалић (Вела), Ивана Терзић (Софија), Сонја Милојевић (Стојна), Александра Ристић (Наза) и Јелена Јевтић (Девојче).
Представа је премијерно изведена 1. октобра 2011. године.
М.Б.