Вести

ШАБАЧКО ПОЗОРИШТE ГОСТОВАЛО СА НУШИЋЕВОМ "ОЖАЛОШЋЕНОМ ПОРОДИЦОМ"

13 мај 2013

Глумачки ансамбл Шабачког позоришта гостовао је у понедељак 13. маја на Сцени "Раша Плаовић" са комедијом Бранислава Нушића "Ожалошћена породица" у режији Бојане Лазић.

- Нушић проналази надахнуће у људима који робују застарелим традицијама и чије је биће саздано из малодушности, јер немају ни снаге ни храбрости да се одвоје од равни живота. Он те малограђане и лажне моралисте критикује и руга им се. Ја их се искрено плашим. И баш тај страх ме је и испровоцирао да, кроз осавремењен концепт Нушићевог комада Ожалошћена породица, истражим границе људске похлепе. Данас се успех мери новцем, а не духовном моћи. Бахатост је врлина која лукавог и бескрупулозног појединца може одвести на сам врх лествице угледних грађана вредних сваког поштовања. Агатон је човек будућности. Бубашваба која ће преживети. Човек спреман на све јер кад остали признају пораз, он самоуверено наставља да срља у лаж. Његова жеља за моћи је толико велика да ће многе изненадити, а мало финије и запрепастити. Агатон је један од оних које сви добро знамо. И којих треба да се плашимо - каже редитељка Лазић.
Улоге су остварили Иван Томашевић (Агатон), Владимир Милојевић (Прока Пурић), Слободан Петрановић (Трифун Спасић), Соња Милојевић (Даница Станимировић), Анета Томашевић (Сарка), Михаела Стаменковић (Симка), Деана Костић (Гина), Ивана Јокић (Адвокатица) и Страхиња Баровић (Мића).
Представа је премијерно изведена 10. марта 2011. године.
М.Б.