Вести

Саопштење за јавност поводом дима из Народног позоришта у Београду

23 јануар 2022

Медији су јуче нешто после 15.00 часова пренели информацију да је у Народном позоришту у Београду дошло до мањег пожара на инсталацијама. 

Народно позориште у Београду обавештава јавност и медије са пуном одговорношћу да никаквог пожара није било. Дим који се јуче видео над зградом Народног позоришта у Београду дошао је из димњака за грејање. Није било никаквог гашења пожара на инсталацијама нити било какве интервенције тог типа. 

Када је реч о грејању, започет је процес да се овај кључни објекат културе споји на чист систем грејања, који до сада није имао. За мало мање од два месеца Народно позориште у Београду прелази на централно грејање, а реализација овог пројекта је у току. Уз изузетну сарадњу Топлане "Београдске електране" у припреми је спајања главне зграде на даљинско грејање, што је већ урађено са радионицом и сликарницом. 

Народно позориште у Београду у свом саставу има професионалне службе које се баве заштитом на раду, затим мерама превенције вируса ковид 19, али и професионалном заштитом објекта по сваком другом основу у чијем је циљу заштита запослених али и публике Народног позоришта у Београду, тако да смо у сваком тренутку спремни да благовремено реагујемо на непредвиђене ситуације.