Вести

СЛОБОДА МИЋАЛОВИЋ ЋЕТКОВИЋ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ ВИТЕЗ ОД ЧАРАПАНИЈЕ ЗА 2015. ГОДИНУ

5 март 2015

Глумица Народног позоришта у Београду Слобода Мићаловић Ћетковић овогодишња је добитница Награде Витез од Чарапаније.
Одлуку о лауреату признања, које се додељује осведоченом пријатељу Града Крушевца, на седници одржаној 2. марта, једногласно је донео Савет Међународног фестивала хумора и сатире ,,Златна кацига’’.
У образложењу тог тела, између осталог, је истакнуто да је популарна драмска уметница током досадашње каријере остварила више значајних улога и добила низ престижних награда.
- Имајући све то у виду, и верујући да њено време тек долази, Савет Међународног фестивала Златна кацига, додељује Слободи Мићаловић Ћетковић награду Витез од Чарапаније – наводи се у образложењу.
Награда ће бити уручена 1. априла на завршној вечери 23. Међународног фестивала хумора и сатире „ Златна кацига“ у Крушевцу.
Досадашњи добитници ове награде су глумци Драган Гаги Јовановић, Милорад Мандић Манда, музичар и комичар Јован Јова Радовановић, драмски писац Радослав Лале Павловић, филмски редитељ Дарко Бајић...
Осим Витеза од Чарапаније, на фестивалу се додељују и награде „Златна кацига“, „Рада брка“, „Класово мајсторско перо“ и Награда за животно дело.
Завршно вече традиционално се одржава 1. априла, на Светски дан шале и дан рођења славног крушевачког глумца Миодрага Петровића Чкаље.
М.Б.