Вести

Слободи Мићаловић Плакета "Жанка Стокић" за најбоље глумачко остварење

24 октобар 2017

На Позоришним свечаностима “Жанки у част”, одржаним у Кучеву, плакета “Жанка Стокић” за најбоље глумачко остварење припала је Слобода Мићаловић, за улогу Френки у представи “Френки и Џони”, рађеној у продукцији Народног позоришта у Београду и Сомборског позоришта.

Одлуку је донео Уметнички савет у саставу -  дипломирана историчарка уметности Љиљана Јовић, магистар примењених уметност Бојан Вељковић и професор српског језика и књижевности Александар Станковић.

- Раскошним талентом и сувереном игром, Слобода гради карактерни лик који савладава страхове и неуспехе шаљући поруку и охрабрење публици да права љубав никада не касни – наведено је у образложењу одлуке о награди.

Признање ће бити уручено у Народном позоришту у Београду, у термину који ће накнадно бити објављен.

Романтична комедија „Френки и Џони“, по тексту америчког драмског писца Теренса Мек Нелија, у режији Тее Пухарић, премијерно је изведена 15. априла 2016. године на Сцени „Раша Плаовић“.

У том комаду о двоје аутсајдера, усамљеника у средњим годинама, који су емотивно оштећени и држе гард према љубави, али, ипак, покушавају да се ослободе предрасуда и врате наду да љубав може да се догоди у било којим годинама, улогу Џонија тумачи Игор Ђорђевић.
М.Б.