Вести

СНП ИЗ НОВОГ САДА 19. AПРИЛА ГОСТУЈЕ СА КОМЕДИЈОМ ЏЕРОМА КИЛТИЈА "ДРАГИ МОЈ ЛАЖЉИВЧЕ"

7 април 2017

У оквиру Протокола о дугорочној уметничкој и пословно-техничкој сарадњи између Народног позоришта у Београду и Српског народног позоришта из Новог Сада, у среду 19. априла (20,30) на Сцени "Раша Плаовић", СНП ће гостовати са комедијом "Драги мој лажљивче", по тексту Џерома Килтија, у режији Тибора Вајде.
Исте вечери, драмски ансамбл Народног позоришта гостоваће у СНП-у са Шекспировим "Хенријем Шестим", у режији Никите Миливојевића.
Дело "Драги мој лажљивче" је настало на основу четрдесетогодишње преписке чувеног ирског писца бритког пера Џорџа Бернарда Шоа (1856–1950) и најсјајније звезде лондонских позоришта глумице Патрик Кембел (1865–1940) и представља нежну причу о односу два бића која се остварују заједно.
Према речима редитеља Вајде, ово је представа за оне који размишљају, оне који умеју да осећају и који знају шта је катарза.
У улози Пат Кембел наступиће Гордана Ђурђевић Димић, док лик Бернарда Шоа тумачи Миодраг Петровић.
Представа, коју је СНП урадило у сарадњи са Културним центром из Сремских Карловаца, премијерно је изведена 20. децембра 2014. године.
На више од 20 извођења на Камерној сцени Српског народног позоришта, на гостовањима у Војводини и у част награђених у оквиру фестивала „Репасаж“ у Убу, представу је до сада видело више од 1100 гледалаца.
М.Б.

ТВ спот можете погледати ОВДЕ