Вести

СОЛИСТА БАЛЕТА ИГОР ПАСТОР ДОБИТНИК НАГРАДЕ "РАДОМИР ВУЧИЋ", УРУЧЕЊЕ 29. АПРИЛА

28 април 2014

Солиста Балета Народног позоришта у Београду, Игор Пастор, овогодишњи је добитник Награде "Радомир Вучић", која се додељује младим, талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке или главне улоге из репертоара Националног театра.
Одлуку о лауреату, на седници одржаној 27. априла, једногласно је донео жири у саставу Константин Костјуков (председник) и чланови Анђелија Тодоровић и Светозар Адамовић.
- Игор Пастор је одговорним и пожртвованим радом остварио изузетан напредак тумачећи улоге у класичном, неокласичном и савременом репертоару и као млад играч показао изузетну уметничку зрелост. Значајна су његова остварења у представама: Крцко Орашчић, Краљица Марго, Успавана лепотица, Лабудово језеро, Жизела, Ко то тамо пева, Александар, а остварене улоге зрело и технички прецизно презентоване публици - наведено је у образложењу жирија.
Признање ће 29. априла на Великој сцени, уочи почетка представе "Крцко Орашчић", уручити в.д. управника Народног позоришта у Београду Дејан Савић.
Награда "Радомир Вучић" установљена је 2011. године, а досадашњи добитници су Јовица Бегојев, Милош Маријан и Бојана Жегарац.
М.Б.

Уметници