Вести

Солиста Опере Народног позоришта Михаило Шљивић певао у Ђенови, у Вердијевом „Риголету“, са славним баритоном Нучијем

10 јануар 2018

Солиста Опере Народног позоришта у Београду Михаило Шљивић гостовао је недавно с великим успехом у Вердијевом „Риголету“, који је под диригентском управом Доријана Вилсона, у режији чувеног баритона, деведесетчетворогодишњег Роланда Панераија, изведен на сцени Театра „Карло Феличе“ у Ђенови.

Наш уметник је наступио у улози бандита Спарафучила, басовске улоге првог фаха, и на сва четири извођења, 22, 23, 27. и 29. децембра добио је заслужене аплаузе публике, али и веома позитивне оцене од својих колега.

Редитељ Панеири и Шљивићев колега из представе, тумач насловне улоге - славни италијански баритон Лео Нучи, који и даље, у 76. години живота, бриљира на оперским сценама широм света, веома похвално су се изразили о његовим наступима и истакли да има изузетан глас.

Један од италијанских оперских критичара оценио је да „Спарафучиле Михаила Шљивића карактерише мекан, дубок и соноран глас, добра дикција и импозантно сценско присуство“, док је други приметио да Је насупрот „слабе Мадалене, Камелије Кадер, доминирао звучни и силни Спарафучиле Михаила Шљивића“.

На истој сцени, наш уметник је зимус и летос, такође, са великим успехом, гостовао у улози Пистола у "Фалстафу" и  Тимура у „Турандот“.

Том приликом, велику улогу око његовог ангажмана одиграо је управник Народног позориште Дејан Савић без чијег контакта, према Шљивићевим речима, ништа не би било реализовано.
М.Б.

Галерија