Вести

СОЛИСТИ БАЛЕТА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ИГОРУ ПАСТОРУ ДОДЕЉЕНА НАГРАДА "РАДОМИР ВУЧИЋ"

29 април 2014

В.д. директора Балета Народног позоришта у Београду Константин Костјуков уручио је 29. априла Награду "Радомир Вучић" солисти Балета НП Игору Пастору.
Церемонија је одржана на Великој сцени уочи балетске представе "Крцко Орашчић" која је изведена поводом Светског дана игре.
У образложењу жирија, које је прочитао Костјуков, наведено је да је Пастор одговорним и пожртвованим радом остварио изузетан напредак тумачећи улоге у класичном, неокласичном и савременом репертоару и као млад играч показао изузетну уметничку зрелост.
- Значајна су његова остварења у представама: Крцко Орашчић, Краљица Марго, Успавана лепотица, Лабудово језеро, Жизела, Ко то тамо пева, Александар, а остварене улоге зрело и технички прецизно презентоване публици - пише у образложењу жирија који је радио у саставу Константин Костјуков (председник) и чланови Анђелија Тодоровић и Светозар Адамовић.
Награда "Радомир Вучић", установљена 2011. године, додељује се младим, талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке или главне улоге из репертоара Националног театра.
Досадашњи добитници овог признања, које се састоји од оригиналне плакете са ликом Радомира Вучића, рад истакнутог уметника и сценографа Герослава Зарића, су Јовица Бегојев, Милош Маријан и Бојана Жегарац.
М.Б.