Вести

Солисткиња Балета Народног позоришта Олга Олћан добитница Награде „Терпсихора” за 2021. годину

8 април 2021

Солисткиња Балета Народног позоришта у Београду Олга Олћан, према одлуци стручног жирија, добитница је престижне Награде „Терпсихора” за 2021. годину, која се додељује уметницима или институцијама културе у области уметничке игре.

Свечана церемонија ће се одржати на Светски дан игре – 29. априла у 13 часова на Сцени „Раша Плаовић” Народног позоришта у Београду.

Награда и Специјална похвала додељује се у 2021. години јубиларни 10. пут по реду, поводом Светског дана игре, интернационалног празника који слави цео свет, установљен од стране Међународног савета за игру „ЦИД УНЕСKО”.

Трочлани жири током ове године радио је у саставу представника народне игре, класичног балета и савремене игре: Циле Митић, дипломирани историчар и шеф Уметничког сектора Ансамбла народних игара и песама Kосова и Метохије „Венац“ из Грачанице – председник жирија, Игор Пастор, балетски уметник и кореограф и Владимир Чубрило – играч, кореограф и педагог савремене игре.

Награда и Специјална похвала „Терпсихора” се реализују уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Народног позоришта у Београду и Института за уметничку игру.