Вести

СОЛИСТКИЊА БАЛЕТА ТАТЈАНА ТАТИЋ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ "РАДОМИР ВУЧИЋ"

18 мај 2017

Солисткиња Балета Народног позоришта у Београду, Татјана Татић, овогодишњи је добитник Награде "Радомир Вучић", која се додељује младим, талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке или главне улоге из репертоара Националног театра.
Одлуку о лауреату, једногласно је донео жири којим је председавао Константин Костјуков, а чланови су били Владимир Логунов и Мила Драгичевић.
- Татјана Татић је одговорним, пожртвованим радом и професионалним приступом остварила изузетан напредак тумачећи солистичке улоге у целокупном класичном репертоару. Иако веома млада, остварила је изузетан напредак у техничком смислу, а посебно се издвојила индивидуалним изразом. Посебно издвајамо наступе у веома захтевним улогама: Принцеза Флорина у балету "Успавана лепотица", Сванилда у балету "Копелија" и Китри у балету "Дон Кихот" – наведено је у образложењу жирија.
Признање ће бити уручено 6.јуна на Великој сцени, после завршетка балета Петра Иљича Чајковског “Успавана лепотица” у којем ће Татјана Татић први пут наступити у улози Принцезе Ауроре.
Награда "Радомир Вучић" установљена је 2011. године, а досадашњи добитници су Јовица Бегојев, Милош Маријан, Бојана Жегарац, Игор Пастор и Теодора Спасић.
М.Б.