Vesti

SOLISTKINjA BALETA TATJANA TATIĆ DOBITNICA NAGRADE "RADOMIR VUČIĆ"

18 maj 2017

Solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Tatjana Tatić, ovogodišnji je dobitnik Nagrade "Radomir Vučić", koja se dodeljuje mladim, talentovanim baletskim igračima do 28. godine života i to za ostvarene solističke ili glavne uloge iz repertoara Nacionalnog teatra.
Odluku o laureatu, jednoglasno je doneo žiri kojim je predsedavao Konstantin Kostjukov, a članovi su bili Vladimir Logunov i Mila Dragičević.
- Tatjana Tatić je odgovornim, požrtvovanim radom i profesionalnim pristupom ostvarila izuzetan napredak tumačeći solističke uloge u celokupnom klasičnom repertoaru. Iako veoma mlada, ostvarila je izuzetan napredak u tehničkom smislu, a posebno se izdvojila individualnim izrazom. Posebno izdvajamo nastupe u veoma zahtevnim ulogama: Princeza Florina u baletu "Uspavana lepotica", Svanilda u baletu "Kopelija" i Kitri u baletu "Don Kihot" – navedeno je u obrazloženju žirija.
Priznanje će biti uručeno 6.juna na Velikoj sceni, posle završetka baleta Petra Iljiča Čajkovskog “Uspavana lepotica” u kojem će Tatjana Tatić prvi put nastupiti u ulozi Princeze Aurore.
Nagrada "Radomir Vučić" ustanovljena je 2011. godine, a dosadašnji dobitnici su Jovica Begojev, Miloš Marijan, Bojana Žegarac, Igor Pastor i Teodora Spasić.
M.B.