Вести

СОЛИСТКИЊА БАЛЕТА ТЕОДОРА СПАСИЋ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ "РАДОМИР ВУЧИЋ"

1 јун 2015

Солисткиња Балета Народног позоришта у Београду, Теодора Спасић, овогодишњи је добитник Награде "Радомир Вучић", која се додељује младим, талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке или главне улоге из репертоара Националног театра.
Одлуку о лауреату, једногласно је донео жири у саставу Константин Костјуков (председник) и чланови Љубинка Добријевић и Крунислав Симић.
„Теодора Спасић је одговорним, пожртвованим радом и професионалним приступом остварила изузетан напредак тумачећи солистичке улоге у целокупном класичном и неокласичном репертоару. Иако веома млада, остварила је изузетан напредак у техничком смислу, а посебно се издвојила прецизношћу извођења. Посебно издвајамо наступ у веома захтевној улози Маше у балету Крцко Орашчић, као и главну улогу Ауроре у балету Успавана лепотица – наведено је у образложењу жирија.
Признање ће 4.јуна, уочи почетка представе “Успавана лепотица” на Великој сцени (19.30), уручити в.д. директора Балета Народног позоришта у Београду Константин Костјуков.
Награда "Радомир Вучић" установљена је 2011. године, а досадашњи добитници су Јовица Бегојев, Милош Маријан, Бојана Жегарац и Игор Пастор.
М.Б.