Вести

СОЛИСТКИЊИ БАЛЕТА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ТЕОДОРИ СПАСИЋ УРУЧЕНА НАГРАДА „РАДОМИР ВУЧИЋ"

4 јун 2015

В.д. директора Балета Народног позоришта (НП) у Београду Константин Костјуков уручио је 4. јуна Награду „Радомир Вучић" солисткињи Балета НП Теодори Спасић.
Церемонија је одржана на Великој сцени уочи балетске представе „Успавана лепотица" у којој ова талентована уметница са великим успехом игра улогу Принцезе Ауроре.
У образложењу жирија, које је прочитао Костјуков, оцењено је да је Теодора Спасић одговорним, пожртвованим радом и професионалним приступом остварила изузетан напредак тумачећи солистичке улоге у целокупном класичном и неокласичном репертоару.
- Иако веома млада, остварила је изузетан напредак у техничком смислу, а посебно се издвојила прецизношћу извођења. Посебно издвајамо наступ у веома захтевној улози Маше у балету „Крцко Орашчић“, као и главну улогу Ауроре у балету „Успавана лепотица“ – наведено је у образложењу жирија који је радио у саставу Константин Костјуков (председник) и чланови Љубинка Добријевић и Крунислав Симић.
Награда „Радомир Вучић", установљена 2011. године, додељује се младим, талентованим балетским играчима до 28. године живота и то за остварене солистичке или главне улоге из репертоара Националног театра.
Досадашњи добитници овог признања, које се састоји од оригиналне плакете са ликом Радомира Вучића, рад истакнутог уметника и сценографа Герослава Зарића, су Јовица Бегојев, Милош Маријан, Бојана Жегарац и Игор Пастор.
М.Б.