Вести

Сопран Ана Петровић, у улози Дездемоне, гостовала у Вердијевом „Отелу“

25 јануар 2018

Сопран Ана Петровић гостовала је 25. јануара у Вердијевом „Отелу“, који је изведен на Великој сцени под диригентском управом Ане Зоране Брајовић.

Насловну ролу Отела – заповедника млетачке војске, певао је тенор Јанко Синадиновић, Јаго је био баритон Драгутин Матић, док је Петровићева, која је музичко образовање стекла на Факултету музичке уметности у Београду, а усавршава га учећи од многих признатих уметника из иностранства,  наступила у улози Дездемоне.

Улоге су остварили и Љубица Вранеш (Емилија), Марко Живковић (Касио), Слободан Живковић (Родриго), Свето Кастратовић (Лодовико), Љубодраг Беговић (Монтано) и Предраг Глигорић (Гласник).

У представи је учествовао Оркестар и Хор Опере Народног позоришта у Београду.

"Отело" је премијерно је изведен 22. новембра 2015. године, у режији госта из Италије Паола Бајока.

Сценографију је урадила Невенка Видак, а видео продукцију Петар Антоновић.

Опера у четири чина „Отело”, за коју је либрето написао Ариго Боито, према истоименој драми Вилијама Шекспира, праизведена је 5. фебруара 1887. године у чувеној миланској Скали.

Млада уметница Петровић, чији су најважнији ментори, од којих учи о уметности певања, баритон Давид Бижић и Ајра Сиф, вокални педагог са дугогодишњим радним искуством у опери Метрополитен, већ је гостовала у Народном позоришта у улогама Мими („Боеми“) и Татјане („Оњегин“).

Завршила је студије на Филолошком факултету у Београду, на катедри за Енглески језик и књижевност, и посебно је поносна на свој рад на Факултету за медије и комуникације у Београду.

М.Б.

Галерија