Вести

СВЕЧАНА ПРОСЛАВА ДАНА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА 22. НОВЕМБРА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

19 новембар 2012

Свечаним програмом под називом "Поглед у будућност", који ће бити одржан у четвртак 22. новембра у 12 часова, Народно позориште у Београду прославиће Дан позоришта.

Том приликом, биће организована и додела бројних признања међу којима су Златне значке, Јавне похвале, годишње Награде, Плакете, Наградa „Раша Плаовић“...
Такође, одржаће се и церемонија уручења Награде Народног позоришта у Београду за најбољу представу у оквиру репертоара у периоду од 22. новембра 2011. године до 10. новембра 2012, која је припала драми "Хенри Шести".
Поменута представа, чија је премијера одржана 11. маја у Шекспировом Глоб театру у Лондону, биће изведена у 19,30 часова на Великој сцени.
Пре тога, у 18 часова, у Музеју Народног позоришта биће отворена изложба "Мирослав Чангаловић - певач и глумац" ауторке Зорице Јанковић.
Дан Народног позоришта 22. новембар, установљен је 1968. године, приликом обележавања стогодишњице Националног театра.Наиме, тог датума, по новом календару, пре 144 године (1868) одржана је прва представа новооснованог Народног позоришта - „Ђурађ Бранковић“ Кароља Оберњака.
М.Б.