Вести

У Атини одржана конференција за медије поводом сарадње Националног театра Грчке и Народног позоришта у Београду

30 март 2018

У Атини, поводом сарадње Националног театра Грчке и Народног позоришта у Београду, у петак, 30. марта одржана је изузетно добро посећена конференција за медије.

Копродукција два национална позоришта окупила је у свечаној сали грчког театра министарку културе гђу Лидију Кониорду, aмбасадора Републике Србије у Атини г. Душана Спасојевића, директоре националних театара, редитеље комада, уметнике и преко 50 представника медија.

Након поздравне речи директора атинског позоришта, г. Статиса Ливатиноса, конференцију је отворила министарка културе Грчке, после које се присутнима обратио управник Народног позоришта г. Дејан Савић и редитељ пројекта "Плуто" Аристофана, г. Никита Миливојевић.

Они су заједнички најавили учешће оба театра у овој вишеструко значајној копродукцији, који има и велику подршку Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

Премијера је предвиђена у античком театру у Епидаурусу, 13. јула. након чега ће представа путовати широм Грчке да би у Београд дошла на овогодишњи БИТЕФ у Народном позоришту, током септембра.

Галерија