Vesti

U Atini održana konferencija za medije povodom saradnje Nacionalnog teatra Grčke i Narodnog pozorišta u Beogradu

30 mart 2018

U Atini, povodom saradnje Nacionalnog teatra Grčke i Narodnog pozorišta u Beogradu, u petak, 30. marta održana je izuzetno dobro posećena konferencija za medije.

Koprodukcija dva nacionalna pozorišta okupila je u svečanoj sali grčkog teatra ministarku kulture gđu Lidiju Koniordu, ambasadora Republike Srbije u Atini g. Dušana Spasojevića, direktore nacionalnih teatara, reditelje komada, umetnike i preko 50 predstavnika medija.

Nakon pozdravne reči direktora atinskog pozorišta, g. Statisa Livatinosa, konferenciju je otvorila ministarka kulture Grčke, posle koje se prisutnima obratio upravnik Narodnog pozorišta g. Dejan Savić i reditelj projekta "Pluto" Aristofana, g. Nikita Milivojević.

Oni su zajednički najavili učešće oba teatra u ovoj višestruko značajnoj koprodukciji, koji ima i veliku podršku Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Premijera je predviđena u antičkom teatru u Epidaurusu, 13. jula. nakon čega će predstava putovati širom Grčke da bi u Beograd došla na ovogodišnji BITEF u Narodnom pozorištu, tokom septembra.

Galerija