Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАН КОНЦЕРТ НАТАШЕ ЈОВИЋ ТРИВИЋ И ГОРАНЕ ЋУРГУС

27 април 2014

Концерт под називом "Звездане ноћи" на којем су наступиле првакиња Опере Народног позоришта Наташа Јовић Тривић и харфистикиња Оркестра НП Горана Ћургус, одржан је у недељу 27. априла у Музеју Народног позоришта.
Публику, која је простор испунила до последњег места, поздравио је директор Музеја Драган Стевовић који је напоменуо да је тај концерт значајан за институцију, на чијем се челу налази, из више разлога.
Он је, између осталог, објаснио да је Јовић Тривић први реномирани уметник Националног театра који има свој солистички концерт у овом простору.
Стевовић је подсетио да су у Музеју до сада наступали уметници који нису чланови Народног позоришта, као и њихове младе, још увек неафирмисане, колеге и додао да се од те праксе неће одступати ни у наредном периоду.  
У оквиру премијерног програма, који је извела уз пратњу харфистикиње Ћургус, мецосопран Јовић Тривић се представила композицијама чији су аутори Клод Дебиси, Габријел Форе, Морис Равел, Карлос Сацедо и Мануел де Фаља.
Концерт је отворен Дебисијевом нумером "Звездане ноћи", а потом настављен композицијама "Лепо вече" и "Месечина".
У настаку програма, публика је могла да ужива у популарним грчким песмама "Тамо према цркви", Веома весео", "Песма младе", "Ко може да се мери са мном отменим" и "Песма берачице мастике"
На репертоару су биле и нумере "Шпанска песма" Равела и "Песма у ноћи" Салцеда, а за крај концерта Јовић Тривић је извела седам популарних шпанских песама Мануела де Фаље - "Маварско сукно", Мурсијанска сегедиља", "Астуриана", "Јота", "Успаванка", "Песма" и "Поло".
М.Б. 

Уметници