Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA ODRŽAN KONCERT NATAŠE JOVIĆ TRIVIĆ I GORANE ĆURGUS

27 april 2014

Koncert pod nazivom "Zvezdane noći" na kojem su nastupile prvakinja Opere Narodnog pozorišta Nataša Jović Trivić i harfistikinja Orkestra NP Gorana Ćurgus, održan je u nedelju 27. aprila u Muzeju Narodnog pozorišta.
Publiku, koja je prostor ispunila do poslednjeg mesta, pozdravio je direktor Muzeja Dragan Stevović koji je napomenuo da je taj koncert značajan za instituciju, na čijem se čelu nalazi, iz više razloga.
On je, između ostalog, objasnio da je Jović Trivić prvi renomirani umetnik Nacionalnog teatra koji ima svoj solistički koncert u ovom prostoru.
Stevović je podsetio da su u Muzeju do sada nastupali umetnici koji nisu članovi Narodnog pozorišta, kao i njihove mlade, još uvek neafirmisane, kolege i dodao da se od te prakse neće odstupati ni u narednom periodu.  
U okviru premijernog programa, koji je izvela uz pratnju harfistikinje Ćurgus, mecosopran Jović Trivić se predstavila kompozicijama čiji su autori Klod Debisi, Gabrijel Fore, Moris Ravel, Karlos Sacedo i Manuel de Falja.
Koncert je otvoren Debisijevom numerom "Zvezdane noći", a potom nastavljen kompozicijama "Lepo veče" i "Mesečina".
U nastaku programa, publika je mogla da uživa u popularnim grčkim pesmama "Tamo prema crkvi", Veoma veseo", "Pesma mlade", "Ko može da se meri sa mnom otmenim" i "Pesma beračice mastike"
Na repertoaru su bile i numere "Španska pesma" Ravela i "Pesma u noći" Salceda, a za kraj koncerta Jović Trivić je izvela sedam popularnih španskih pesama Manuela de Falje - "Mavarsko sukno", Mursijanska segedilja", "Asturiana", "Jota", "Uspavanka", "Pesma" i "Polo".
M.B. 

Umetnici