Vesti

KONCERT NATAŠE TASIĆ KNEŽEVIĆ 15.12. U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

13 decembar 2013

U okviru ciklusa "Koncert", u nedelju 15. decembra (18,00) u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, uz klavirsku pratnju Saše Kneževića, nastupiće sopran Nataša Tasić Knežević (sopran). Ulaz je besplatan.

P R O G R A M

A. Dvoržak - Cigánské melodie, op. 55

S. Rahmanjinov - Ne poй, krasavica
                          - Kak mne bolьno
V. A. Mocart - arija Suzane iz opere Figarova ženidba

Đ. Pučini - arija Magde iz opere Lastavica

Đ. Pučini - arija Mimi iz opere Boemi

Š. Guno - arija Margarete iz opere Faust

F. Lehar - arija Đudite iz operete Đudita


Nataša Tasić Knežević je rođena u Beogradu. Studirala je Saobraćajni fakultet, ali svoju ljubav, solo pevanje, nikad nije zanemarivala. Pevala je godinama u crkvi Svetog Georgija kao solista, a onda je, kao stipendista princeze Jelisavete Karađorđević upisala Akademiju lepih umetnosti, odsek solo pevanje. I već kao student, u klasi profesorke Jasne Šajnović, primadone Beogradske opere, i pod supervizijom princeze Jelisavete, počela je da niže koncerte, predstave, a njen lirski sopran je iz dana u dan dobijao lepši kolorit.
Pevačica kristalno jasnog tona, svetle boje glasa i atraktivne pojave, osvajala je publiku na svakom nastupu, glasom koji podseća na najlepše pevačke godine velike Ketlin Betl.
Njeno koncertiranje počelo je od Pariza, preko Ruskog doma u Beogradu, Biblioteke grada Beograda, Galerije Progres u Beogradu, Budve, Festivala mimoze u Herceg Novom, Pozorišta mladih u Novom Sadu, Ateljea 212 u Beogradu, Galerije fresaka, Etnografskog muzeja, Centra „Sava“, do najprestižnije muzičke dvorane u Srbiji – Kolarčeve zadužbine u Beogradu.
Održala je niz humanitarnih koncerata čiji je cilj bio obnova i izgradnja hramova u Beogradu i na Kosovu.
U sezoni 2006/2007. bila je član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu gde je nastupala u Pučinijevoj operi Sestra Anđelika.
Učestvovala je u predstavama Brod plovi za Beograd Ateljea 212, u predstavi Suno e Romengo – Budva grad teatar, Strah i njegov sluga u režiji Kokana Mladenovića – Atelje 212 (BELEF i BITEF), predstava Kargo-Beograd-Sofija (BITEF), Nije sve kao što izgleda – Romsko pozorište u Inđiji. Održala je niz solističkih koncerata – u Vrnjačkoj Banji, Subotici, Trsteniku, Beogradu, Beočinu, koncertirala je u saradnji sa institutom Servantes u Beogradu – ciklus Nepoznata Iberija, Italiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Francuskoj, a jedan od najznačajnijih je solistički koncert na BEMUS-u 2006. godine u Skupštini grada Beograda.
Drugu nagradu na takmičenju „Lazar Jovanović“ u Beogradu osvaja 2008, a već sledeće godine  dobila je treću nagradu u Italiji na takmičenju „IBLA GRAND PRIZE - Music Competition“.
Tokom boravka u Italiji pohađala je master klas Jelene Dof-Donskaje, prvakinje opere u Izraelu i solistkinje  Metropoliten opere.
Sa suprugom Sašom Kneževićem, pijanistom, ostvaruje značajne nastupe u Norveškoj, Italiji, Sloveniji, Francuskoj, Hrvatskoj, Estoniji, Češkoj, Makedoniji...
Takođe je imala i stručne konsultacije sa maestrom Johanesom Harnajtom, Jasminom Trumbetaš Petrović, Radmilom Bakočević, Katarinom Jovanović i Suzanom Šuvaković Savić.
Godine 2010. debitovala je sa ulogom Fraskite u operi „Karmen“. Naredne godine pohađala je master klas kod Mirele Freni u Modeni, a 2012. završila je specijalističke studije na FMU u Beogradu u  klasi prof. Višnje Pavlović Drakulić.

Saša Knežević (1971, Beograd),
Diplomirao je na klavirskom odseku FMU u Beogradu u klasi prof. Miloša Ivanovića.
Završio je specijalističke studije u klasi prof. Ljiljane Turlakov na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.
Nastupao je kao solista i kao korepetitor, u zemlji i inostranstvu (Makedonija, Slovenija, Italija, Norveška, Novi Zeland, Tajland).
Koncertirao je širom Srbije.
Posebno su značajni nastupi na Kolarcu 2007. godine, kao i na 38. BEMUS-u.
Trenutno radi kao korepetitor u baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu.
Sarađivao je sa profesorima baletske škole Scuola del Balletto di Toscana i direktorom (Frédéric Olivieri) i profesorima Baletske škole Milanske skale.