Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАН КОНЦЕРТ ПОЛАЗНИКА ОПЕРСКОГ СТУДИЈА "БОРИСЛАВ ПОПОВИЋ"

28 март 2014

Концерт полазника Оперског студија "Борислав Поповић" под називом "Поздрав пролећу", одржан је у петак 28. марта у Музеју Народног позоришта у Београду.
У име музеја, директор Драган Стевовић је поздравио младе оперске наде и пожелео им успешан наступ.
Режију овог веома добро организованог музичког догађаја, урадила је Ивана Драгутиновић Маричић, која је уједно била и његов модератор, док је за клавирску сарадњу био задужен Миливоје Вељић.
На програму су биле арије из популарних оперских дела Ђоакина Росинија, Винченца Белинија, Шарла Гуноа, Ђузепа Вердија, Ђакома Пучинија, Гаетана Доницетија, Јохана Штрауса, Рихарда Вагнера и Франческа Чилее.
Концерт је отворила Невена Тирнанић аријом Розине из "Севиљског берберина", а потом је Ивана Јаношевић извела арију Јулије из опере "Капулети и Монтеки".
Арију Јулије, али из "Ромеа и Јулије" певала је Ана Вучковић Николић, Сања Косанић се представила аријом Амелије из трећег чина "Бала под маскама", а Александра Анђелковић аријом Лаурете из "Ђанија Скикија.
Слободан Живковић је певао арију Каварадосија из првог чина "Тоске", Албина Смајловић је извела арију Мими из трећег чина "Боема, а Вера Вујасиновић арију Леоноре из "Фаворита".
У последњем делу концерта наступиле су Јована Чуровић (арија Аделе, други чин из "Слепог миш а"), Јована Белић (арија Елизабете, "Танхојзер") и Вишња Радосав (арија Принчипесе де Бујон, "Адријана Лекуврер").
После сваке композиције, гледаоци у препуном музеју, поздрављали су младе оперске наде громогласним аплаузом.
Своје дланове, они нису штедели ни на крају концерта, када су се сви учесници поклонили, а потом и на бис извели популарну наполитанску канцону "О соле мио".
Студио Народног позоришта у Београду "Борислав Поповић" тренутно похађа 15 чланова. Усавршавање полазника траје две сезоне, а школска година одвија се у периоду од 1. септембра до 30. јуна наредне године.
Чланови уметничког руководства студија, у сезони 2013/2014. су првакиња Опере Народног позоришта и вокални педагог Сузана Шуваковић Савић, Ђорђе Павловић (диригент), Ивана Драгутиновић Маричић (редитељ) и Андреја Маричић (глумац).
За концерт "Поздрав пролећу", полазнике је, осим чланова уметничког руководства, припремао и вокални педагог Драгослав Илић.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ