Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА ОДРЖАНО ВЕЧЕ СА ЈАСМИНОМ ТРУМБЕТАШ ПЕТРОВИЋ

3 јун 2014

У оквиру циклуса „Јубилеји“, у уторак 3. јуна, у Музеју Народног позоришта, одржано је вече са примадоном Јасмином Трумбеташ Петровић поводом две деценије уметничког рада.
Током двочасовног веома садржајног разговора, који је водио директор Музеја Драган Стевовић, призната оперска уметница, која је јубилеј обележила 2. априла ове године, улогом Тоске у истоименој опери Ђакома Пучинија, причала је о свом детињству, школовању (Основна школа у Сурчину и Друга београдска гимназија), упису на Музичку академију, раду са професорком Радмилом Бакочевић, улогама у матичном позоришту, бројним наступима у иностранству, наградама...
Такође, евоцирала је и успомене на дане проведене у Музичкој школи "Коста Манојловић" у Земуну, присетила се наступа у оквиру уметничког програма поводом подизања куполе на Храму Светог Саве на Врачару, периода студирања на Филолошком факултету, говорила је о свом педагошком раду, али и о аудицији за Оперски студио која је, на неки начин, била и улазница за ангажман у оперски ансамбл Народног позоришта у Београду.
Пред публиком у препуној сали Музеја, о хуманитарном раду Јасмине Трумбеташ Петровић причала је извршна директорка Асоцијације "Жена плус" Дубравка Малохоџић, док је о њеним високим уметничким дометима веома надахнуто говорио прослављени српски диригент Младен Јагушт.
У паузама између говорних сегмената, емитовани су инсерти из Јасмининих наступа у операма "Евгеније Оњегин", "Мадам Батерфлај", "Трубадур", "Адријана Лекуврер", "Аида" и "Тоска".
М.Б.