Vesti

U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA ODRŽANO VEČE SA JASMINOM TRUMBETAŠ PETROVIĆ

3 jun 2014

U okviru ciklusa „Jubileji“, u utorak 3. juna, u Muzeju Narodnog pozorišta, održano je veče sa primadonom Jasminom Trumbetaš Petrović povodom dve decenije umetničkog rada.
Tokom dvočasovnog veoma sadržajnog razgovora, koji je vodio direktor Muzeja Dragan Stevović, priznata operska umetnica, koja je jubilej obeležila 2. aprila ove godine, ulogom Toske u istoimenoj operi Đakoma Pučinija, pričala je o svom detinjstvu, školovanju (Osnovna škola u Surčinu i Druga beogradska gimnazija), upisu na Muzičku akademiju, radu sa profesorkom Radmilom Bakočević, ulogama u matičnom pozorištu, brojnim nastupima u inostranstvu, nagradama...
Takođe, evocirala je i uspomene na dane provedene u Muzičkoj školi "Kosta Manojlović" u Zemunu, prisetila se nastupa u okviru umetničkog programa povodom podizanja kupole na Hramu Svetog Save na Vračaru, perioda studiranja na Filološkom fakultetu, govorila je o svom pedagoškom radu, ali i o audiciji za Operski studio koja je, na neki način, bila i ulaznica za angažman u operski ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu.
Pred publikom u prepunoj sali Muzeja, o humanitarnom radu Jasmine Trumbetaš Petrović pričala je izvršna direktorka Asocijacije "Žena plus" Dubravka Malohodžić, dok je o njenim visokim umetničkim dometima veoma nadahnuto govorio proslavljeni srpski dirigent Mladen Jagušt.
U pauzama između govornih segmenata, emitovani su inserti iz Jasmininih nastupa u operama "Evgenije Onjegin", "Madam Baterflaj", "Trubadur", "Adrijana Lekuvrer", "Aida" i "Toska".
M.B.