У МУЗЕЈУ НП ОДРЖАНО ПРВО ВЕЧЕ ПОЕЗИЈЕ У ОКВИРУ НОВОГ ЦИКЛУСА "ВЕЧЕРИ ПОЕЗИЈЕ"

30 новембар 2013

У Музеју Народног позоришта, у суботу 30. новембра, одржано је прво вече поезије у оквиру новог циклуса под називом "Вечери поезије".

У име Музеја, присутне је поздравио директор Драган Стевовић који им се захвалио што су се одазвали у толиком броју , а потом се обратио и драматург Славко Милановић пожелевши да уживају у избору "који је шаролик и није тематски усмерен".
- Сигуран сам да та шароликост неће да умањи ваше задовољство. Уживајте - поручио је Милановић и додао да ће се "Вечери поезије" одржавати једном месечно.
Током тридесетак минута, поезију најпознатијих светских и домаћих песника различитих епоха казивали су драмски уметници Стела Ћетковић, Марија Вицковић, Небојша Кундачина и Иван Босиљчић.
Одушевљена публика, после сваке песме, као и на крају програма, није штедела дланове да бурним аплаузом поздрави глумце Народног позоришта који су веома надахнуто говорили стихове Јована Дучића ("Моја поезија", "Песма жени", "Сумња" и "Повратак"), Виславе Шимборске ("Срећна љубав"), Бранка Радичевића ("Враголије"), Александра Сергејевича Пушкина ("Татјанино писмо Оњегину", "Сусрет Евгенија и Татјане"), Милана Ракића ("Поносна песма"), Мирослава Мике Антића ("Бесмртна песма", "Сенка") и Лазе Костића ("Анђелијина песма").
Наредне "Вечери поезије" биће одржане у суботу 21. децембра (18,00), а у програму ће учествовати Нела Михаиловић, Борис Пинговић, Небојша Дугалић и Драган Николић.
Улаз је бесплатан.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ