Vesti

U MUZEJU NP ODRŽANO PRVO VEČE POEZIJE U OKVIRU NOVOG CIKLUSA "VEČERI POEZIJE"

30 novembar 2013

U Muzeju Narodnog pozorišta, u subotu 30. novembra, održano je prvo veče poezije u okviru novog ciklusa pod nazivom "Večeri poezije".

U ime Muzeja, prisutne je pozdravio direktor Dragan Stevović koji im se zahvalio što su se odazvali u tolikom broju , a potom se obratio i dramaturg Slavko Milanović poželevši da uživaju u izboru "koji je šarolik i nije tematski usmeren".
- Siguran sam da ta šarolikost neće da umanji vaše zadovoljstvo. Uživajte - poručio je Milanović i dodao da će se "Večeri poezije" održavati jednom mesečno.
Tokom tridesetak minuta, poeziju najpoznatijih svetskih i domaćih pesnika različitih epoha kazivali su dramski umetnici Stela Ćetković, Marija Vicković, Nebojša Kundačina i Ivan Bosiljčić.
Oduševljena publika, posle svake pesme, kao i na kraju programa, nije štedela dlanove da burnim aplauzom pozdravi glumce Narodnog pozorišta koji su veoma nadahnuto govorili stihove Jovana Dučića ("Moja poezija", "Pesma ženi", "Sumnja" i "Povratak"), Vislave Šimborske ("Srećna ljubav"), Branka Radičevića ("Vragolije"), Aleksandra Sergejeviča Puškina ("Tatjanino pismo Onjeginu", "Susret Evgenija i Tatjane"), Milana Rakića ("Ponosna pesma"), Miroslava Mike Antića ("Besmrtna pesma", "Senka") i Laze Kostića ("Anđelijina pesma").
Naredne "Večeri poezije" biće održane u subotu 21. decembra (18,00), a u programu će učestvovati Nela Mihailović, Boris Pingović, Nebojša Dugalić i Dragan Nikolić.
Ulaz je besplatan.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE