Вести

У Шекспировој улици у Београду отворено спомен обележје у част славног српског комедиографа Бранислава Нушића

5 јун 2020

Славни српски комедиограф Бранислав Нушић добио је 4. јуна још једно спомен-обележје - у Шекспировој улици број 1, у Београду, где је живео последњу годину свог живота, свечано је откривен расветни стуб са спомен-таблом посвећеном великом писцу.

Реч је о заједничкој акцији Дома културе Ивањица и „Нушић фондације", на иницијативу пишчевог унука Ивана Предића, члана Управног одбора фондације. 

Испред куће у којој је некада живео Нушић, одржана је и мала свечаност у којој су учествовали управница Народног позоришта у Београду Ивана Вујић, првакиња Народног позоришта у Београду Радмила Живковић, глумац Позоришта на Теразијама Милан Милосављевић, Марина Грујић, носилац „Бен Акибиног беседничког венца“ и победник државног такмичења у беседништву, директор ивањичког Дома културе Милан Kрунић и председник Уметничког савета Нушић фондације професор Рашко Јовановић.

Овај догађај уприличен је поводом два значајна датума – девет деценија од првог извођења „Госпође министарке“ и 85 година од првог издања „Реторике“.